Yogan inom mig

Detta är det första inlägget jag gjorde, som jag nu återpublicerar då det fallit bort. Inlägget är skrivet under år 2020.

Yoga är mer än bara positioner. Det är också närvaro i nuet, andning, självreflektion, fokus och att släppa taget. När jag gör plats för stillhet och fokuserar på yogan inom mig genom just djupa andetag, närvaro i nuet och självreflektion ger jag mig själv möjlighet att släppa taget om det som inte gagnar mig något mer. Jag får också möjlighet att känna in vad jag vill bjuda in mer av i mitt liv.

Visst hjälper yogapositionerna mig att andas djupare och att släppa på spänningar genom flödet av rörelser. Men det är kombinationen av kroppens rörelse och yogan inom mig som tagit mig ur utbrändheten. För mig innefattar yogan inombords också samtalet. Genom samtalet med någon som ställer frågor utan att döma, blir det ännu tydligare för mig vad jag vill välja till och vad jag vill välja bort. Därför är yogan inom dig en helt naturlig del av alla mina yogaklasser. Ofta i form av frågor som du får känna in med din kropp för att se om kroppen ger dig ett svar.

Utifrån mina upplevelser och erfarenheter föddes den här bloggen. Här kommer jag att skriva om hur jag ser på saker och ting. Om insikter som jag fått till mig genom yogan och samtalen. Jag har själv blivit inspirerad av att lyssna till andras erfarenheter eller läsa andras reflektioner om livet, hälsan och kroppen. Det har också gjort det tydligare för mig vad som resonerar med mig, vad jag och min kropp behöver.

Det jag skriver är ingen universiell sanning, det är min bild av min kropp, av världen och människorna. Om det jag skriver känns lätt att ta till sig, gör gärna det. Men om det jag skriver känns tungt för dig, om du känner att det inte stämmer för dig, låt det bara passera. Släpp taget om det. 

Välkommen till min blogg: "Yogan inom mig"! God fortsättning på det nya året!
Vad mer är möjligt? Vilka magiska händelser har det här året i sin famn som du inte ens kan föreställa dig?

Med värme & magi
Anna