Skölja livet rent

Ett gammalt inlägg från år 2020 som nu är återpublicerat.

Jag har känt mig trött och svag i kroppen en tid. Jag vilade en dag och sedan gick jag på som vanligt. Vad gjorde jag den där dagen jag vilade? Jo, jag tittade på filmer och läste en bok när jag fick utrymme att vara för mig själv några timmar. Jag lyssnade inte på kroppen. Nu efteråt ser jag att jag medvetet valde att distrahera mig så jag inte kunde lyssna på kroppen. Jag kände att det fanns känslor som ville komma upp och ut ur min kropp men jag ville inte uppleva dem. Det var känslor som jag har gjort "fel" genom att resonera "så får jag inte känna för att...". 
 

Så pratade jag med en vän och blev påmind  när hon sa: Tänk om alla känslor är ok. Hur snäll kan du vara med dig själv?
 

Så vaknade jag igår morse och hade feber. Jag valde att ligga i sängen och vila och bara vara i mig själv. Jag slöt ögonen, andades djupa andetag och kände in hur det kändes i hela min kropp. Då vågade jag se och känna att oro och sorg var på besök hos mig. Jag låg där och tillät mig att uppleva känslorna, jag kände att det var helt ok att det var precis som det var just då. När känslorna ändå inte riktigt ville komma ut pratade jag återigen med en vän. Hon hjälpte mig att på riktigt känna att det var helt ok att jag upplevde oro och sorg. Jag vågade släppa fram gråten. Jag grät och snorade och släppte fram all den oro och sorg som jag burit på en tid. Efteråt, lättnad. Idag när jag vaknade var febern borta. Jag har kryat på mig.
 

Tänk om feber var precis det jag behövde för att verkligen stanna upp och känna in det som jag behövde uppleva och som jag sedan ville släppa taget om.
 

Tänk om vi sköljer livet och kroppen ren när vi gråter. Tänk om vi gör plats för nytt när vi sköljer oss ren. Tänk om vi tar emot det vi vill ha mer av i livet när vi gråter. Tänk om det verkligen är helt ok att det är som det är just nu. Tänk om verkligen alla känslor är ok. Tänk om du är ok.
 

Med värme & magi

Anna