Rensa ut nattskräp

Vilken känsla upplever du på morgonen, precis innan du slår upp ögonen?

Jag har under en längre tid varit medveten om att jag upplever oro när jag vaknar på morgonen. Kvällen innan har jag ofta upplevt lugn och ändå när jag vaknar upplever jag oro. Jag lyckas oftast att vara i tillåtandet till oron och låta den flöda omkring i min kropp tills den förändras till något annat eller flödar vidare ur mitt system. Men ibland är det bara inte ok, ibland är jag så less på denna ständiga upplevelse av oro. Det var i en sådan stund, den här morgonen, jag ställde frågan:
- Vad ska till för att det här ska ändras nu?

Då blev jag tydligt medveten om att jag behöver ändra mönster på morgonen för att rensa ut nattskräpet ur min kropp. Ja, jag behöver andas djupa andetag och släppa allt det som inte gagnar mig i varje utandning. Men jag behöver något mer. Jag behöver låta bli att bjuda in omvärlden innan jag har gett mig själv och min kropp det jag behöver för den här dagen. Jag behöver röra på mig, jag behöver fylla min kropp med ny frisk uteluft, jag behöver promenera. Så jag lät bli att gå in på e-posten och på sociala medier. Istället valde jag att, med mitt favoritmantra i öronen, ta en lång morgonpromenad i det vintervita landskapet. I varje steg kände jag faktiskt att det var helt ok att det var precis som det är just nu. I varje utandning släppte jag taget om allt det som inte gagnar mig något mer och allt det som faktiskt inte är mitt utan som jag har fått till mig från min omgivning. 

När jag kom hem lade jag mig och gjorde en expansionsmeditation och vilade sedan i medvetenheten om att jag är en del av allt och allt är en del av mig. Det var vad min kropp berättade för mig att jag behövde. Vad fint att jag valde att verkligen lyssna till min kropp denna morgon och när jag lyssnade till min kropp försvann oron.

Tänk om vi och vår kropp bearbetar allt det där som vi inte vill ha men som vi får till oss av vår omvärld (intressanta åsikter, känslor och energier) under natten. Tänk om det ibland kan finnas kvar rester av detta nattskräp i vårt system på morgonen. Tänk om det är helt ok att det finns där. Men tänk om du också kan ha med dig frågan:
Kära kropp, vad behöver du för att rensa ut nattskräpet?

Med värme & magi
Anna