Fira livet

Ett gammalt inlägg från år 2020 som är återpublicerat.

Idag fyller jag 42 år, kl 21.16 för att vara exakt. Tänk vilken gåva. Ett år av nya erfarenheter, av ny medvetenhet som läggs till min skattkista, mitt liv. Idag kan jag, utifrån den medvetenhet jag har fått, göra helt andra val än jag gjorde igår, förra veckan, för några månader eller år sedan.

Tänk om vi kan välja att omskapa oss själva varje dag. Tänk om ett val du gör just nu inte behöver definiera vem du är imorgon. Tänk om du alltid kan välja på nytt, välja bort och välja till utifrån de nya erfarenheter du gör och den utökade medvetenheten du får. Tänk om du aldrig behöver bli nöjd utan tänk om du alltid kan fortsätta att vara nyfiken på ditt liv och vara i frågan; Vad mer är möjligt?

Min man är på arkresa i fjällen den här helgen. Jag blev firad i förskott av familjen, med tårta och presenter, något som jag älskar. Så idag blev det inget stort firande men jag valde för mig. Jag sov tills jag vaknade. Jag gav mig själv en lång morgonpromenad och jag såg solen för första gången sedan den åter börjat stiga över horisonten.  Jag, min dotter och min mamma tog en eftermiddag på stan. Vi myste på café och gick i affärer, något som jag också tycker om.

Det var inget stort firande men jag firade livet, mitt liv. Jag firar att jag väljer för mig. Jag väljer bort, jag väljer till och det är mitt val. Kanske väljer jag framöver att ordna ett större firande av mitt liv. Det kanske inte behöver vara just på min födelsedag. Det kanske är tillsammans med andra som också vill fira sitt liv. Hur blir det bättre än så?Vad mer är möjligt?

Vad vill du fira i ditt liv?

Med värme & magi
Anna